Studentske posjete

Studentske posjete

Na osnovu partnerstva između Slobomir P Univerziteta i Northern Illinois University, američkog univerziteta čije je sjedište u gradu DeKalb, u blizini Čikaga, studenti Univerziteta boravili su u posjeti svojim kolegama u SAD u periodu od 18. do 26. aprila ove godine.Studenti Slobomir P Univerziteta imali su priliku da prisustvuju i aktivno učestvuju na predavanjima iz oblasti menadžmenta, marketinga i informacionih tehnologija, kao i da razmjene svoja iskustva sa iskustvima kolega sa Northern Illinois University. Studenti su imali i sastanke sa gospodinom Pavlovićem, osnivačem Sobomir P Univerziteta, prof. dr Nancy Russo, rektorom Slobomir P Univerziteta, kao i menadžmentom Northern Illinois University.

Studenti su posjetili i nekoliko kompanija u blizini Čikaga, vodili su razgovore sa vlasnicima kompanija, a i prezentovali su im svoje viđenje razlike između kompanija u Evropi i SAD. Studenti su bili i gosti gospodina Erika Vasovica, uspješnog poslovnog čovjeka iz Čikaga koji je prošle godine posjetio Slobomir P Univerzitet.

Takođe, studenti Slobomir P Univerziteta koji su u okviru Centar za poslovno učenje  (Bussines Learning Center – BLC) rješavali konkretan poslovni zadatak imali su mogućnost da rezultate svog rada prezentuju i u Čikagu.

Tim koji čine Jelena Lubura, Mladen Marjanović, Milan Marjanović, Slađana Kostadinović (studenti III godine Fakulteta za ekonomiju i menadžment), Sanja Vujić (student II godine Fakulteta za ekonomiju i menadžment), Tijana Milovanović i Mirko Simanić (studenti IV godine Fakulteta za informacione tehnologije), Tanja Tomić (student III godine Filološkog fakulteta) su uspješno analizirali mogućnosti otvaranja McDonald’s-a u BiH i rezultate istraživanja su prezentovati u Čikagu i to menadžmentu kompanije McDonald’s i profesorima Northern Illinois University.

Na ovaj način Slobomir P Univerzitet želi da unaprijedi znanje i vještine koje studenti stiču na ovom Univerzitetu, da ih nauči da poslovno razmišljaju, da znaju da se suočavaju sa realnim poslovnim problemima, te da njihovu budućnost obezbjedi kvalitetnim i primjenjivim znanjem, koje će po završetku studija koristiti za svoj uspjeh za koji garantuje i iza koga stoji Slobomir P Univerzitet.

Studenti su zaista oduševljeni posjetom Čikagu i partnerskom Univerzitetu i, kako su i sami istakli, želja im je da ponovo rade na projektima i da u narednom periodu ponovo posjete Sjedinjene Američke Države.

Podijeli:
facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail