Opis studijskog programa

Opis studijskog programa

Studijski program je kreiran prema zahtjevima Bolonjske deklaracije i kao takav ima za cilj da obrazuje studente za sticanje kompetencija iz oblasti engleskog jezika i književnosti, anglo-američke kulture i književnosti, kao i metodičkih i pedagoških nauka neophodnih za rad u nastavi. Studenti razvijaju vještine iz oblasti anglistike, sposobnost kritičkog mišljenja, osposobljavaju se za stručnog prevodioca i za rad u nastavi, kao i za nastavak studija na magistarskim i doktorskim studijama. Studentima se pored obaveznih predmeta nudi i lista izbornih predmeta, grupisanih u opcione grupe predmeta gdje im se omogućava da, u skladu sa ličnim aspiracijama, izaberu predmete od posebnog interesa za izučavanje.

Studenti, pri upisu, mogu da se odluče između trogodišnjih ili četverogodišnjih dodiplomskih studija, studija prvog ciklusa, gdje po završetku stiču zvanje profesora engleskog jezika.

U zavisnosti od broja osvojenih ECTS bodova na dodiplomskim studijama, studenti mogu da upišu studij drugog ciklusa, postdiplomski master studij, u trajanju od dvije godine (ukoliko su završili trogodišnji dodiplomski studij i osvojili 180 ECTS) ili u trajanju od jedne godine (ukoliko su završili četverogodišnji dodiplomski studij i osvojili 240 ECTS). Po završetku Master studija stiče se zvanje Magistar engleskog jezika i književnosti.

Režim studija na FF

rezim studija

 

 

 

 

 

 

U prilogu možete preuzeti nastavni plan i program Filološkog fakulteta:

 

 

 

 

 

Podijeli:
facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail