Evropska nagrada za kvalitet

Evropska nagrada za kvalitet

Evropska nagrada za kvalitet - Slobomir P Univerzitet - 1Predstavnicima Slobomir P Univerziteta je, 21. juna 2011. godine, u Oksfordu, uručena „Evropska nagrada za kvalitet“. Odbor za imenovanja „Evropske Poslovne Skupštine“ (EBA, Oxford, Velika Britanija) je predložio tadašnjeg rektora, prof. dr Desanku Trakilović, za člana „Kluba Rektora Evrope“ (tzv. CRE).

Gospođa Mira Pavlović je, kao jedan od osnivača Slobomir P Univerziteta, u utorak, 21. juna 2011. godine, prisustvovala svečanoj ceremoniji „European Award ceremony“ koja se održala u okviru „Oxfordskog samita lidera“ i tom prilikom je primila „Evropsku nagradu za kvalitet“ koja je dodeljena našem Univerzitetu.

Prestižno priznanje „Evropska nagrada za kvalitet“ se uručuje kompanijama, ustanovama visokog obrazovanja, proizvodima i uslugama koje zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta ikonkurentnosti, a dodeljuje je „Evropska Poslovna Skupština“ (Europe Business Assembly – EBA, Oxford, Great Britain). EBA je nezavisna organizacija za razvoj i upravljanje ekonomskom, društvenom i humanitarnom saradnjom, koja kao nevladina organizacija promoviše uspostavljanje ekonomskih kulturnih i naučnih veza, pri tom stvarajući međunarodne poslovne i naučne elite. Ova Skupština donosi odluku ko će biti predložen za dobijanje „Evropske nagrade za kvalitet“.

Evropska nagrada za kvalitet - Slobomir P Univerzitet - 2Nominacija za “Evropsku nagradu za kvalitet” i predlog za članstvo u “Klubu rektora Evrope” su određeni na osnovu detaljnih istraživanja analitičkog odeljenja „Evropske Poslovne Skupštine“ koga čine:

  • - Međunarodni obrazovni centar Univerziteta u Beču (Austrija),
  • - Frieburg Univerzitet (Švajcarska),
  • - Rejting istraživački institut,
  • - Udruženje konsultanata- Marketari (Republika Češka),
  • - Udruženje marketinških savetnika,
  • - Evropski centar za istraživanje tržišta (Belgija),
  • - Međunarodni kongres industrijalaca i preduzetnika,
  • - Izvozna Akademija Baden-Biurtemberg (Nemačka) i drugi.

Evropska nagrada za kvalitet - Slobomir P Univerzitet - 3Tokom ove i prethodnih godina marketinško odeljenje pomenute Skupštine je sprovelo istraživanje profesionalnih aktivnosti Slobomir P Univerziteta. Tom prilikom su koristili javne izvore informacija, uzimajući u obzir sistem obrazovanja, upotrebu međunarodnih obrazovnihprograma i druge aspekte. Istraživanje je pokazalo da Slobomir P Univerzitet zauzima jednu od vodećih pozicija u oblasti obrazovanja, da u potpunosti ispunjava zahteve savremenih uslova studiranja, te da u značajnoj meri posvećuje pažnju svojoj reputaciji, što istovremeno dokazujei profesionalnost nastavnog osoblja, visok kvalitet istraživačkog rada, uvođenje međunarodnih programa i njihovu realizaciju.

Ovo je za naš Univerzitet izuzetno značajna potvrda uspeha dugogodišnjih napora naših profesora, asistenata i administacije da izađu u susret svim zahtevima koje nosi savremeno obrazovanje. U narednim godinama ćemo se truditi da budemo još bolji i da opravdamo dobijenu nagradu!

Kako je izgledala svečanost dodele Evropske nagrade možete pogledati na sledećem snimku:

Podijeli:
facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail